torek, 23. december 2008

REX DRUGIČ POTONIL ALI SPOMINI NA PRIHODNOST




V začetku decembra so nam mediji obširno, slikovno, predstavili »spomine na prihodnost«, kaj lahko istrska mesta pričakujejo v bližnji prihodnosti. Sam sem se sprehodil po Izoli po 11. uri 1. decembra 2008, nekaj časa po najvišji vodi, ko so stanovalci in delavci že pričeli črpati vodo iz pritličnih prostorov, trgovin…

Med prizadetimi je tudi galerija Rex, za katero skrbi Majan Kralj. Je verjetno edina, ki s hranjenjem predmetov, risbami, izdelavo modela, razstavami,… skrbi, da ta drobec naše preteklosti ne izgine za vedno pod vodo…in to z entuziazmom, ljubeznijo, brez plačila, s skromnimi sredstvi..tudi proti vetru (http://www.rex-mk.si/).

Zaradi tega se mi zdi prav vas opozoriti na to nesrečo in zaprositi, da bi pomagali galeriji, da si opomore. Sedaj, ob koncu leta, je čas poslovnih, prijateljskih, družinskih…daril in priprav na davčne napovedi, v katerih bi še lahko kakšen evro olajšave iztržili s pomočjo navdušencem..lahko tudi z odkupom katere od slik, ki so razstavljene v koprski zavarovalnici Adriatic-Slovenica.

»Koordinate« za pomoč so:
Društvo ljubiteljev morja, Kocjančičeva 10, 6310 Izola-Isola
Transakcijski račun: 0100037588271

Gsm: 00386 41 731377 (Marjan Kralj)
e-pošta: eva.slekovec@guest.arnes.si

HVALA!

Ni komentarjev: